Begeleiding voor jou en je baby!

Couveuse nazorg

Als een baby te vroeg geboren wordt of als er tijdens de geboorte problemen zijn opgetreden, is dat een ingrijpende gebeurtenis voor ouders en hun baby. De roze wolk is toch wat anders van kleur en een (langdurige) opname in het ziekenhuis zorgt ervoor dat ouders een andere start met hun kindje hebben dan dat ze vooraf bedacht hadden. Je hebt zorgen gehad over de gezondheidstoestand van je baby en jullie zijn van elkaar gescheiden voor je de kans kreeg elkaar te leren kennen.

Wanneer je kindje dan eindelijk naar huis mag, kan dit nog veel vragen oproepen en je onzeker maken omdat de continue begeleiding van het ziekenhuis wegvalt.  Een paar uur couveuse nazorg kun je krijgen, maar waar kun je daarna terecht met je vragen....?

Misschien is je baby onrustig of huilt hij veel door de stress die hij heeft ervaren tijdens de ziekenhuisopname en heb je daar ondersteuning bij nodig? Maar wellicht loop je ook tegen vragen aan over de normale dingen waar iedere ouder tegenaan loopt zoals voeding, dag- en nachtritme en verzorging. Welke problemen komen vaker voor bij kinderen die een moeizame start gemaakt hebben?


Bij al deze vragen kunnen we jullie ter ondersteuning zijn en adviezen aanreiken, welke er voor moeten zorgen dat jullie vertrouwen krijgen in jezelf als ouder en je baby .