Begeleiding voor jou en je baby!

Babymassage

Elke pasgeboren baby heeft behoefte aan lichaamscontact. De tastzin is het eerste zintuig dat zich ontwikkelt in de baarmoeder en is de eerste levensjaren heel gevoelig. Daarom willen baby's zo graag geknuffeld en aangeraakt worden. Lichamelijk contact is een eerste levensbehoefte, net zoals eten en drinken. Baby's die veel aangeraakt worden slapen beter, groeien beter, zijn meer alert en en maken minder stresshormoon aan. Ook maken ze makkelijker contact en huilen minder. Babymassage zorgt ervoor dat je baby vertrouwen krijgt in de wereld om hem heen.  Door je baby tijdens de massage in alle rust te bekijken leer je zijn/haar lichaamstaal beter kennen, hierdoor voel je beter aan wat je kindje nodig heeft. 

Shantala babymassage is een massage die geschikt is voor alle baby's van huilbaby's tot couveuse baby's. Het hoort in India bij de dagelijkse verzorging van alle baby's. Het kan al vanaf de geboorte maar het is praktischer vanaf ongeveer 6 weken als het gezin weer op orde is. 

Het is wetenschappelijk bewezen dat babymassage goed is voor de ontwikkeling en gevoelens stimuleert van liefde en verbondenheid voor zowel de ouder als de baby. Het bevordert de hechting en de emotionele ontwikkeling van kinderen.

Wij komen bij jou thuis langs om jou te leren hoe je je baby kunt masseren, zodat jullie samen kunnen genieten van dit gezellige en ontspannen moment.  


Inbakeren 

Naast babymassage kan ook inbakeren een hulpmiddel zijn om je baby te kalmeren en rustig in slaap te krijgen. Inbakeren kan helpen bij : baby's die moeite hebben om zelf in slaap te vallen, die hazenslaapjes doen, snel  overprikkeld zijn en veel huilen van vermoeidheid. De armpjes worden langs het lichaam naar beneden gelegd en stevig ingepakt, de beentjes worden losjes omwikkeld om een gezonde heupontwikkeling te bevorderen.

Inbakeren is een tijdelijk hulpmiddel, het advies is om vanaf 4 maanden het inbakeren weer af te bouwen en uiterlijk met 6 maanden te stoppen. Omdat er dan vaak al een evenwicht is ontstaan en rust is gecreëerd, kunnen de meeste baby's vanaf die tijd ook zonder inbakeren slapen. 

Het is belangrijk om voor je begint met inbakeren, zeker te zijn dat er geen medische oorzaak voor het huilen is. Daarnaast kunnen er ook contra-indicaties zijn om af te zien van inbakeren!

Sommige ouders zijn bang dat hun baby het vervelend vindt om niet meer te kunnen bewegen, maar het tegendeel is waar. Een baby vindt rust door de geborgenheid en veiligheid van de inbakerdoek. Voor een snel en positief effect is het belangrijk het inbakeren te combineren met regelmaat, voorspelbaarheid, prikkelreductie en goed kijken naar de slaapsignalen van je baby.

Inbakeren is veilig als je het juiste materiaal gebruikt en op de juiste manier. Wij kunnen je helpen met het kiezen van de inbakerdoek en uitleg geven hoe deze op een veilige manier te gebruiken.