Begeleiding voor jou en je baby!

Wat doet de Babyconsulent?

De Babyconsulent is gespecialiseerd in de zorg voor ouders en hun baby van 0 tot 12 maanden. De kernzorg bestaat uit het ondersteunen en begeleiden van ouder en kind. Door middel van coaching en intensieve begeleiding, een gerichte aanpak van het probleem en adviezen op maat proberen we het evenwicht terug te vinden. Babymassage is daar een goed instrument voor. Wij leren ouders hun baby te masseren en de lichaamstaal van de baby te begrijpen. Meer werkzaamheden van de Babyconsulent naast de babymassage zijn het inbakeren (het stevig en warm inwikkelen van de baby), het geven van voedingsadviezen, slaapadviezen en de nazorg in het geval van een couveuse baby.

Elke baby en elke ouder is anders, dat is wat Babyconsulenten altijd voor ogen houden. Adviezen vanuit hun omgeving, hoewel goed bedoeld, zullen niet altijd werken bij de problemen die de ouder tegenkomt. De Babyconsulent kan hierbij helpen. Zij heeft ervaring met de problemen die je tegen kunt komen en zal in kaart proberen te brengen wat er aan de hand is en de nodige oplossingen aanreiken. De Babyconsulent kan ingeschakeld worden als de baby kampt met slaapproblemen, ritmeproblemen, overmatig huilen, prikkelbaarheid, voedingsproblemen, darmkrampjes, moeizame ontlasting en overstrekken. De Babyconsulent is de verpleegkundige bij uitstek die deze problemen kan verhelpen.

De Babyconsulent werkt zelfstandig en komt desgewenst op huisbezoek voor een persoonlijk consult. Zij geeft zorg op maat en schikt zich naar de wensen van de ouders. Ze maakt een plan van aanpak dat gericht is op het gezin en er voor zorgt dat de ouder weer in balans komt met de baby. De Babyconsulent is van grote waarde voor ouders die problemen ondervinden in het eerste levensjaar van hun kind.