Begeleiding voor jou en je baby!

Dunstan Babytaal methode

Pasgeboren baby's maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Deze geluiden zijn gebaseerd op de basisreflexen van baby's. Iedere baby heeft die reflexen, ongeacht welke taal je als ouders spreekt. De reflexen wijzen op bepaalde behoeften, dus wanneer je de reflex herkent weet je ook welke behoefte de baby op dat moment heeft. Het op tijd herkennen van die behoefte heeft grote voordelen voor ouders. 

Wanneer je baby bijvoorbeeld honger heeft krijgt hij de reflex om te gaan zuigen. Door dat zuigen beweegt de tong van boven naar beneden in de mond en veroorzaakt het geluidje Neh. Hoe eerder je het geluid herkent, hoe eerder je de baby kan voeden. Je kindje hoeft dan niet langer te huilen om te laten weten wat er aan de hand is. Dat is fijn voor je baby en natuurlijk ook voor jou. Vanaf een maand of vier doven de reflexen, en daarmee de geluiden, langzaam uit en maken plaats voor bewuste communicatie van je baby. 

De Dunstan Babytaalmethode leert je hoe je de vijf geluiden kunt herkennen en doet suggesties om je baby weer gerust te stellen. Wij kunnen je helpen deze 5 geluiden te herkennen en erop te anticiperen.


ballon_klein